Hassan Bah
Afrikanska Dans- och Musiklektioner för Barn

I Afrika finns rytmen ofta naturligt. Ofta lär man sig redan som barn att genom sång och dans uttrycka sina känslor när man träffas till vardag och till fest. Nu finns det möjlighet att prova på detta även i Sverige.

Hassan tar med barnen på en fantasiresa till sitt land i Västafrika. Genom rytm, sång, och dans leder han gruppen in i en spännande kultur där ord som närvaro och respekt för natur, människor och djur står högt på listan. Hassan är uppvuxen i en kultur där barnen utgör framtiden. Det märks tydligt i hans naturliga förhållningssätt till barngruppen. Barnen verkar tycka om, ställa frågor till, och känna på en ”svart gubbe som har sladdar i håret”.

Hassan är född i Guinea och har bott och verkat i Sverige sedan 1969. Han är professionell lärare/musiker med en brinnande lust att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Med värme, humor och glädje för han den afrikanska traditionen vidare bland trum- och dansgrupper i alla åldrar. Som musiker har Hassan spelat med bl.a. Cornelius Wresvijk, Erik Bibb, samt Kebnekaise.

”Rytm är som att cykla.
Trampar man lika mycket med både höger och
vänster så kommer man framåt.”

 


Den afrikanska mobilennn