Afrikansk dans - som konferenshappening -

Dagen börjar bli till kväll och de konferenströtta deltagarna sitter artigt och lyssnar på den sista talaren. Kroppen känns tung som skorstensbruk och man längtar efter en kortare paus, med lite rörelse och någonting i magen. Vi-känslan har inte riktigt infunnit sig och man börjar se fram emot kvällens middag med god mat, ett glas vin och utbytandet av tankar med bordsgrannen.

Plötsligt störs friden av ett högljutt trumsolo som kan få vilken filbunke som helst att vilja ta till flykten. De slumrande gästerna hoppas högt i stolen när de från olika håll i rummen uppenbarar sig trummande afrikaner i skiftande färgglada kläder.

När konferensgästerna har hämtat sig från den plötsliga tempohöjningen blir man inbjuden att delta i den taktfasta dansen. En bra spelad djembe lämnar ingen oberörd och sakta men säkert börjar det pirra i de sovande ”rörelsenerverna”. När så musikerna når scenen är publiken fullständigt med på noterna, redo att kasta sig ut i dansens virvlar.

En rolig och bra happening som lätt kan anpassas efter behov och önskemål. Detta är en aktivitet där verkligen alla kan delta. Chefer, sekreterare, säljare och administratörer dansar tillsammans, utan krav på prestation eller förmåga. Rörelserna är lätta, och man anpassar alltid nivån efter gruppen. Vi kan lova dig många skratt, ett och annat felsteg men framförallt en dag du kommer att minnas.

För grupper:
8 - 1.000 pers

Medverkande:
1-20 afrikanska musiker på Djembe el. Doun-Doun
1-10 danslärare som leder och inspirerar gruppen

Vad behövs:
Utomhus- eller inomhuslokal
Ev. ljudanläggning

 


Underhållning

Afrikans Afton

Mind Opener

Konferenshappening

Ballet les Ledningsgrupp